De definitie wijn brouwen

Online wijn bestellen

Goed, ik weet dat de definitie van “alcohol” hier een beetje losjes is, maar wat het betekent is dit: het mengsel van stoffen dat ontstaat door gisting en dat vloeibaar wordt wanneer het gegist wordt. Wijn is de meest voorkomende alcoholische drank ter wereld en is nauw verbonden met hoe wij mensen energie metaboliseren en welke anti-oxidanten we in ons hebben. Toegegeven, het is niet helemaal duidelijk wat er in usagenarianen zit en wat wijn precies is en wat het voor ons lichaam doet. Maar nu je het weet, dat is het fascinerende deel.

Chocolade

In mijn biografie heb ik al verteld hoe mijn grootvader een donker en complex brouwsel van chocolade heeft gemaakt dat, wanneer het bijna een eeuw samen heeft gerijpt, er uiteindelijk toe heeft geleid dat ik het kon drinken. Het was pas na het gieten van kokend water over de droesem dat chocolade en karamel samenkwamen om ustequila te geven, de beroemde tequila gemaakt van druiven (en ja, het wordt soms ook gemaakt van andere granen).

Bier

Aan de andere kant bestaat bier ook al lang. Bier ontstond in de 15e eeuw, toen het werd geconsumeerd door de vroege Germanen. Zij noemden het “bier”, waaruit “bier” ontstond. Pas rond 1800 ontbond de regering alle lokale bierdrinkraden en begon het nationale biermonopolie. Nou, eigenlijk was het niet het bier dat het populairst was in Duitsland. Het was de zuiverheid van het nieuwe soort bier dat natie leden boven natie leden plaatste. De Duitse minister van buitenlandse zaken had vroeger zo’n probleem met bier. Benjamin Franklins autobiografie vermeldt dat hij ooit een probleempje had met bier.

Nou, als je erover nadenkt, is het logisch dat de eerste bierverkopers de buitenlanders zouden zijn. Er waren geen remmers voor het monster dat Duitsland heette. De mensen moesten iets drinken om de moed erin te houden. Dat brengt ons bij een ander interessant feitje over bier. tyfus werd in Europa geïntroduceerd door smerig brouwen.

Tenslotte

Denk alstublieft geen seconde dat Duits bier een aangeleerde smaak is. Het spreekt op vele niveaus je zintuigen aan. Gemaakt van ingredi├źnten die in de grond aanwezig zijn en met de hand gebrouwen. Zelfs de kleur van het bier is misleidend. De echte kleur van bier is donkerrood door de hop die tijdens het brouwproces wordt weggekookt. Je zou je bier dus echt niet moeten kleuren om het rozer te doen lijken. de creatie van bier begon in het Oosten en heeft zich verspreid naar Westerse naties en zelfs de Verenigde Staten.

Zoals alle creaties is bier zeer veelzijdig en kan het in vele vormen worden gebruikt. Tot de gebrouwen dranken behoren ales, stout, amber ale, lager, wit en bruin ales, alsmede een aantal internationale brouwsels. Tot de meest gedronken bieren behoren de Duitse Hefe-weizen (van Duitse makelij), de Engelse stout, de Belgische wit en het Canadese maple beer.